Közélet

Uniós pénzesőről tartanak konferenciát Budapesten

Tavaly augusztusban állt fel az új Jeremie-források kihelyezését végző nyolc új kockázati tőkealap és számos magán kockázatitőke-alap indult el az elmúlt fél évben.

Tavaly augusztusban állt fel az új Jeremie-források kihelyezését végző nyolc új kockázati tőkealap és számos magán kockázatitőke-alap indult el az elmúlt fél évben

– mindezek hazai tapasztalatairól lesz szó egy május végi kockázati tőke konferencián, ahol a résztvevők izraeli befektetőkkel is találkozhatnak.

A nemzetközi tőkepiacokon már jó ideje a előszeléről folyik a diskurzus, a gyenge első negyedév után pedig további lassulást prognosztizáltak a szakértők. Mindezt árnyalja, hogy a 2018-as év várakozáson felüli eredményeket hozott, ezért várható volt a tőkekihelyezés mértékének visszaesése.

Fotó: Shutterstock

Venture Capital Summit közleménye szerint ehhez képest

Magyarországon újabb aranyeső érte az innovatív vállalkozásokat, és a közelgő gazdasági világválság képe még délibábként sem jelenik meg a befektetők horizontján.

A hazai kockázati tőkepiac minden szereplője izgatottan figyeli az új Jeremie-források útnak indítását, amelynek köszönhetően összesen 75 milliárd, projektenként minimum 200 millió, maximum pedig 1,5 milliárd forintnyi tőkét helyez ki a tavaly felállt nyolc új kockázati tőkealap a következő 5 évben a Közép-Magyarországon kívüli, kevésbé fejlett hazai régiókban.

JEREMIE konferencia Venture Capital Summit
Kapcsolódó cikkek