Közélet

A Metallica is benne volt a Viagogo-botrányban

A Live Nation beismerte, hogy a Metallica 2017-es észak-amerikai turnéjának jegyeit egyből a Viagogon kezdték meg a értékesíteni.

Egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint a világ legnagyobb koncertügynökségeként ismert Live Nation közvetlenül is üzletelt olyan másodlagos jegyértékesítőkkel, mint az üzérkedéssel vádolt Viagogo – írta meg a The Guardian.

Az Index szemléje szerint a Billboard magazin birtokába került egy telefonbeszélgetés a Metallica ügynöksége, valamint a Live Nation egyik magas rangú képviselője között, amiben a koncertszervező képviselője felvázol egy tervet, hogy hogyan lehetne a hivatalos utat megkerülni a jegyeladások során. A beszélgetésben elhangzik, hogy a Ticketmaster, a Live Nation hivatalos partnere „nem lesz megfelelő” erre.

A terv szerint a jegyeket közvetlenül a másodlagos piacra küldik, mint a StubHub vagy a Viagogo, ahol sokkal magasabb árakon lehet értékesíteni.

Metallica
Fotó: AFP

A Live Nation beismerte, hogy a Metallica 2017-es észak-amerikai turnéjának jegyei valóban a másodlagos piacon kezdtek, de azt mondták, hogy kivételes alkalomról volt szó.

A cég szerint a zenekar csapata felől érkezett az igény, hogy a másodlagos piacon dolgozzanak. A zenészek egyáltalán nem voltak tisztában ezekkel a döntésekkel,

mivel jegyértékesítési ügyekkel a stábban külön kijelölt ember foglalkozott, így ez az ő döntése volt. Miután látták, hogy az üzérek mennyit szakítanak a további eladásokon, megpróbálták ezeket a pénzeket magukhoz irányítani.

A jegyüzérek már mindenhol ott vannak

A hivatalos jegyértékesítők egyetértenek abban, hogy egy új hazai szabályozás sokat segíthet a visszaélések visszaszorításában. Magyarországon Lady Gaga koncertjére mintegy ötszáz hamis jegyet adtak el, de volt olyan külföldi rendezvény is, ahol ezer embert vertek át.

 

Viagogo metallica jegyértékesítés
Kapcsolódó cikkek