Közélet

A fesztiválozók a pultokon keresztül próbáltak kijutni a Szigetről

Többen is jelezték, hogy kibírhatatlan volt a tömeg Ed Sheeran koncertje alatt.

Nem volt problémamentes az idei Sziget Fesztivál egyik legjobban várt sztárjának, Ed Sheerannek a fellépése. Több portál is megírta, hogy óriási tömeg volt a fesztivál nyitónapján:

szerdán 95 ezren voltak a fesztivál területén, emiatt több látogatónak is halálfélelme volt.

Az Index információi szerint a tumultus a színpad jobb oldalán vált elviselhetetlenné, így a pánokoló tömeg egy része kétségbeesetten próbált kiutat találni a koncertről. A portál videóján is látszik,

az emberek a pultokon keresztül rohantak kifelé, voltak, akiket a pultosok húztak be maguk mellé.

Ed Sheeran fellépésének eseményél a Facebookon többen is szóvá tették a történteket:

„Ilyen halálfélelmem még sosem volt, mint ma este. Kb. fél órán keresztül próbáltunk kijutni a lökdösődő, agresszív és kontrollt vesztett tömegből. Rengetegen pánikba estek, vérfagyasztó élmény volt. Mi is egy büfén átmászva menekültünk meg. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ez az egész olyan volt, mintha egy katasztrófafilm szereplői lettünk volna. Remélem, mindenki szerencsésen túlélte a ma estet” – írja egy fesztiválozó.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az Index megkeresésére a fesztivál szervezői is megszólaltak az incidensek kapcsán.

„Az idei Sziget egy világsztárral nyitott, így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy telt ház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén, de ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította.

Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását, úgy döntöttünk, hogy „megtörve” a tömeg haladását, szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről, elkerülendő a „külső” torlódást, fennakadást. A kijutás a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott, a hatóságokkal szoros együttműködésben, a biztonsági terveknek megfelelően” – írták a szervezők. Hozzátették azt is, hogy a kötelező check-in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívták a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki. A Nagyszínpad előtt a szervezők közlése szerint mintegy 60 ezer ember volt.

Sziget tömeg koncert
Kapcsolódó cikkek