Közélet

Állandó védelmet rendeltek a londoni sztárfocisták mellé

Az Arsenal két labdarúgóját, Mesut Özilt és Sead Kolasinacot 24 órás, állandó védelem alá helyezték; a sportolók halálos fenyegetéseket kaptak.

Napi 24 órás védelem alá helyezték az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Arsenal két sztárját, Mesut Özilt és Sead Kolasinacot, miután az őket ért júliusi támadást követően bandaháború közepébe kerültek. Emiatt nem is utazhattak el a csapattal vasárnap a Newcastle elleni mérkőzésre – írja a Nemzeti Sport Online.

A portál szerint Mesut Özil londoni házánál csütörtökön őrizetbe vettek két férfit, akik a vádak szerint összetűzésbe kerültek a labdarúgó testőreivel, és incidensek történtek a bosnyák válogatott Sead Kolasinac szintén londoni otthonánál is. A helyi rendőrség szerint a labdarúgókat halálosan is megfenyegették.

Özil és Kolasinac Fotó: OZAN KOSE / AFP

A két labdarúgót még júliusban támadták meg arcukat eltakaró, késsel felszerelt rablók, ám

a bosnyák Kolasinac elkergette őket, az esetről videófelvétel készült, amely bejárta a nagyvilágot.

Információk szerint a játékosok számára ismeretlen kelet-európai bűnözők egy csoportja óva intett a labdarúgók elleni bármiféle további akciótól. Ez a figyelmeztetés vezetett a hírek szerint a fenyegetőzések elharapózásához egy rivális banda részéről.

A júliusi rablótámadás két gyanúsítottja, Ferhat Ercan és Salaman Ekinci szeptember 6-án áll bíróság elé.

 

Arsenal Mesut Özil támadás Sead Kolasinac London
Kapcsolódó cikkek