Közélet

A kormány kész megbecsülni a pedagógusok további bérigényeit

Az EMMI a Pedagógusok Szakszervezetének szombati tüntetésére reagált.

A kormány megbecsüli a pedagógusokat és kész megvizsgálni további bérigényeiket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a szombati Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tüntetésre reagálva.

A pedagógusok voltak az elsők, akik számára életpályaprogram és átfogó béremelési program indult

– emelték ki a közleményben.

Emlékeztettek: a pedagógusok bére az elmúlt években átlagosan 50 százalékkal emelkedett, amelynek hatására jövőre már legalább 390 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre, mint 2010-ben. A béremelés jövőre is folytatódik:

mintegy 17 ezer kolléga bére emelkedik a minősítésnek köszönhetően, a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére pedig júliustól átlagosan 30 százalékkal nő,

és már tárgyalja a kormány az iskolaigazgatók béremelésének előterjesztését is.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Hangsúlyozták: a minisztérium eddig is nyitottan állt a már hónapok óta zajló tárgyalásokhoz, és ezután is nyitott, kész megvizsgálni a további bérigényeket.

Átadták a petíciót

Átadták a Pedagógusok Szakszervezetének követeléseit tartalmazó petíciót az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium részére.

A dokumentumot az Emmi részéről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, az ITM képviseletében pedig Bódis József tudás- és innováció-menedzsmentért felelős államtitkár vette át.

Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke az átadás előtt közölte: a követeléseiket a szombat délután, a Kossuth térre szervezett tüntetésen is ismertetik.

pedagógus Pedagógusok Szakszervezete Emmi tüntetés
Kapcsolódó cikkek