Közélet

Tetra-készülékekkel fejlesztik a polgárőrök kommunikációs hálózatát

A Tetra hálózaton hang- és adatátvitel is lehetséges, és szinte kizárt rajta a túlterheltség.

Ezer Tetra-készüléket használhat a Országos Polgárőr Szövetség – jelentette be a szervezet. A polgárőrök munkáját segítő készülékek a magyar Egységes digitális Rádiótávközlő (Tetra) hálózatot üzemeltető Pro-M Zrt. valamint a hálózat szállítójának, az Airbus DS SLC magyarországi fióktelepének közös adományaként kerülnek a szövetséghez, amely a professzionális eszközöket eljuttatja a felhasználókhoz.

A Rendőrség, a Mentők, a Tűzoltóság és más készenléti szervek által használt nagy rendelkezésre állású, titkosított kommunikációs hálózathoz az adományként kapott ezer készülékkel a polgárőrök szükség esetén közvetlenül, szervezett formában kommunikálhatnak azokkal a szervekkel, amelyekkel egy esemény kapcsán együtt kell dolgozniuk.

Fotó: AFP

Az Airbus DS SLCáltal kiépített Tetra hálózaton a készenléti szervek magas rendelkezésre állás mellett titkosítottan és olyan helyzetekben is kommunikálhatnak, amikor a polgári rendszerek már csak korlátozottan állnak rendelkezésre.

A Tetra hálózaton hang- és adatátvitel is lehetséges, és szinte kizárt rajta a túlterheltség.

Az Airbus DS SLC által leszállított EDR-hálózat és a Tetra készülékek 14 éve biztosítják a készenléti szervek professzionális és zavartalan kommunikációját, ezáltal a magyar polgárok biztonságát. Örömmel csatlakoztunk a Pro-M Zrt. kezdeményezéséhez, amely megteremti az értékes önkéntes szolgálatot polgárőrök számára a lehetőséget, hogy csatlakozzanak az EDR-rendszerhez

– mondta a készülékek átadásakor Fáy András, az Airbus DS SLC Magyarországi fióktelepének ügyvezetője.

tetra kommunikációs hálózat Országos Polgárőr Szövetség
Kapcsolódó cikkek