Közélet

Milliókért takarítják el a pártok plakátjait

Az önkormányzati választási reklámok eltakarítását nem egy új, hanem egy már meglévő megállapodás módosításával oldja meg a közterület-fenntartó.

Nettó ötmillió forintot fizet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) az októberben lezajlott önkormányzati képviselő-választáshoz kapcsolódó politikai reklámok eltávolításáért Budapesten

– olvasható az európai közbeszerzési értesítő friss számában.

A feladat végrehajtására az Ifotech Clean Kft.-t és a Comfort Invest Kft.-t kérte fel az FKF. A megrendelés a fővárosi tulajdonú területekre a pártok és más jelölő szervezetek által kihelyezett, de a törvényes határidőn belül el nem távolított plakátokra, táblákra és matricákra terjed ki. A munkát előre meghatározott útvonalakon, helyszíneken kell elvégezniük a társaságoknak. A felek megállapodása értelmében az ötmillió forintos díj két részletben, az idén decemberi, illetve a jövő januári teljesítésről szóló számlán fog szerepelni, és ennek megfelelően utal az FKF.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az önkormányzati választási reklámok eltakarítását nem egy új, hanem egy már meglévő megállapodás módosításával oldja meg a közterület-fenntartó.

Ezt eredetileg május végén kötötték meg az említett két céggel 24 hónapos időtartamra, 196 millió forint (áfa nélkül) beszerzési összértékkel.

Az Ifotech Clean és a Comfort Invest ennek fejében azt vállalta, hogy eltünteti a budapesti graffitiket, vadplakátokat – több mint 8200 négyzetméteren vegyszeres, 7300 négyzetméteren festéses, 1100 négyzetméteren homokszórásos technológiával, és 600 négyzetméteren védőréteget is képez –, továbbá felülettisztítást végez, valamint monitoring- és diszpécserszolgálatot működtet. A szerződés területi határának kiterjesztésére irányuló igény no­vember 12. után merült fel, a választási eljárásról szóló törvény alapján ugyanis eddig az időpontig voltak kötelesek a jelölő szervezetek eltávolítani a kihelyezett plakátjaikat.

A teljes cikk a Világgazdaság szerda számában olvasható

eltávolítás FKF önkormányzati választások plakátok
Kapcsolódó cikkek