Közélet

Pest megyében azonnal fogdába kerülhetnek az ittas sofőrök

Bekeményített a rendőrség az ittas járművezetőkkel szemben Pest megyében.

Az ittas vezetők tavaly csaknem 1400 balesetet okoztak itthon, ami az összes, személyi sérüléssel járó baleset nyolc százaléka. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok.

Ittas vezetésen ért járművezetőket állítottak elő szombaton a rendőrök a Ceglédi Járásbíróságra. Egyikük, egy 36 éves férfi szervezetében január elsején a szonda a légalkohol-koncentráció bűncselekményi határának több mint ötszörösét mutatta. A másik, 36 éves férfi is részegen vezetett újév napján. Körülbelül két üveg bort ivott meg, mielőtt motorra ült. A Ceglédi Rendőrkapitányság mindkét ittas vezetőt őrizetbe vette, és már el is ítélte őket a bíróság.

Fotó: Pixabay

A Ceglédi Járásbíróság egyiküket egy év, a másikat egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkettőjük büntetését a bíróság próbaidőre felfüggesztette, valamint másfél, illetve kettő és fél évre eltiltotta őket a közúti járművezetéstől

– mondta Jagusztin Tamás, a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az M1 Híradójában.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hangsúlyozta, hogy az, aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, hatalmas kockázatot vállal és nem csak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket. Ennek természetesen komoly jogi következményei vannak” – tette hozzá a szóvivő.

Jagusztin Tamás arról is beszélt, hogy a járási ügyészség minden esetben partner a rendőrkapitányságokkal való együttműködésben, hogy az ittas vezetőket minél hamarabb bíróság elé lehessen állítani.

rendőrség alkoholfogyasztás
Kapcsolódó cikkek