Közélet

Megszűnt a Windows 7 támogatása

A Microsoft 2007 október 22-én adta ki a operációs rendszert, amely több sikertelen kísérlet után lépett az XP helyébe.

Amikor a Microsoft 2009. október 22-én kiadta a Windows 7-et, a vállalat úgy döntött, hogy 10 évig terméktámogatást nyújt a rendszerhez.

Ez a 10 éves időszak ért most véget, ezért a Microsoft megszüntette a Windows 7 támogatását, hogy újabb technológiák és nagyszerű, új szolgáltatások támogatására tudja összpontosítani befektetéseit. A Windows 7 támogatásának utolsó napja 2020. január 14. volt.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a termékhez többé nem érhető el a PC védelmét segítő Windows Update által biztosított műszaki segítség és szoftverfrissítések.

Fotó: AFP

A Microsoft honlapján kifejezetten javasolja, hogy a felhasználók térjenek át a Windows 10-re, hogy elkerülhessék az olyan helyzeteket, amikor szervizre vagy támogatásra lenne szükség. Ez a régebbi számítógépek esetén, új készülék vásárlását is jelenti.

Azon készülékek esetében, amelyek

 • 1 gigahertzes, vagy erősebb processzorral,
 • valamint 1, illetve 2 GB RAM memóriával
 • és 32 GB-os merevlemezterülettel bírnak
 • másik lehetőségként az addig Windows 7 rendszerű számítógépek a Windows 10 egy teljes verziós szoftverének megvásárlásával és telepítésével frissíthetők.

  A Windows 7 rendszer további használata sem kizárt ugyan, de a készülék sebezhetőbbé válik a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben a biztonsági frissítések hiányában.

  Ugyanez igaz a Windows Explorer böngészőre és az Office bizonyos verzióira is.

   

  Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
  Kapcsolódó cikkek