Közélet

Fazekas Sándort kormánybiztossá nevezték ki

A volt agrárminiszternek kell megvizsgálnia és nyomon követnie a zsebszerződések visszaszorítását célzó szabályozás hatályosulását is.

A földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól hozott határozatot a kormány – derül ki a szerdai Magyar Közlönyből. Fazekas Sándor korábbi agrárminisztert nevezték ki a posztra, megbízatása két évre szól.

Fotó: VG / Móricz-Sabján Simon

A kormányhatározat szerint a kormánybiztos

  • megvizsgálja és nyomon követi a zsebszerződések visszaszorítását célzó szabályozás hatályosulását, ennek érdekében elemzi a kérdés kapcsán megszületett bírósági döntéseket és hatósági határozatokat;
  • áttekinti a földügyi szabályozást, különös tekintettel a haszonélvezet, haszonbérleti jog intézményének vizsgálatára, az érintett tárcákkal egyeztetve – szükség szerint – javaslatot tesz a szabályozás megváltoztatására;
  • a termőföld védelme és a magyar gazdák érdekében az érintett tárcákkal egyeztetve − szükség szerint – javaslatokat fogalmaz meg.
  • A határozatból az is kiderül, hogy Fazekas Sándor munkáját a Miniszterelnökség szervezetében működő ötfős titkárság (munkacsoport) segíti.

    zsebszerződések kormánybiztos Fazekas Sándor termőföld kormányhatározat
    Kapcsolódó cikkek