Közélet

A vizsgázók 97 százaléka érettségizni akar

A vizsgáktól történő visszalépés mellett a jelentkezők mindössze három százaléka, 2455 érettségiző döntött.

Országszerte 25 kórházban ápolnak fertőzötteket, a legtöbbet közülük Budapesten – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília a halálos áldozatok életkoráról ismertette:

  • 278-an a 61 év feletti,
  • 13-an az 51-60 év közötti,
  • heten a 41-50 év közötti,
  • ketten pedig a 31-40 év közötti
  • korosztályból kerültek ki.

    Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése és fertőtlenítése, a honvédség már 300 ilyen intézményben befejezte a fertőtlenítést

    – mondta Müller Cecília, megköszönve a honvédeknek a „heroikus” munkavégzést.

    A kormány szerdai ülésén tárgyalja a május 3. utáni új kijárási szabályokat – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

    Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta:

    a korlátozások enyhítése csak fokozatosan és szigorú menetrend szerint történhet majd.

    Gál Kristóf rendőrségi szóvivő a tájékoztatón elmondta, hogy rekordokat dönt a koronavirus.gov.hu honlap látogatottsága, és megköszönte a lakosság bizalmát.

    Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa
    Fotó: Botár Gergely / MTI/kormány.hu

    Összesen 84 284-en kezdhetik meg jövő hétfőn az érettségi vizsgákat, néhány tárgy kivételével csak írásbeliket tartanak – közölte a köznevelési államtitkár.

    Maruzsa Zoltán elmondta, eredetileg 113 387-en jelentkeztek a vizsgákra, köztük voltak olyanok is, akik előrehozott érettségit tettek volna, hivatalból 26 638 vizsgázót töröltek a névsorból.

    A vizsgázók 97 százaléka érettségizni akar, a vizsgáktól történő visszalépés mellett – a rendelkezésre álló ötnapos határidő alatt – a jelentkezők mindössze három százaléka, 2455 érettségiző döntött – ismertette.

    A meghozott óvintézkedésekről szólva Maruzsa Zoltán kifejtette,

    a vizsgák előtti időszakban sűrűbben járnak majd a tömegközlekedési eszközök, a vizsgahelyszínek környékén rendőri felügyelet lesz, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak pedig kesztyűt is biztosítanak.

    Az államtitkár hangsúlyozta, semmilyen szankció nem éri azokat, akik a vizsgák előtt gondolták meg magukat, nekik csak annyi dolguk van, hogy nem jelennek meg a vizsgán.

    operatív törzs idősotthon kijárási korlátzozások
    Kapcsolódó cikkek