Közélet

Egy hónap alatt kell az egészségügyi intézményeknek végrehajtani az átszervezéseket

Kásler Miklós egyeztetett a kórházigazgatókkal az intézmények felkészültségéről.

Kásler Miklós, az Emmi vezetője keddi videokonferencián köszönte meg a hazai egészségügyi intézmények, kórházak főigazgatóinak és munkatársainak az eddig teljesített ágazati felkészülést a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a betegek kezelésére, az intenzív ágyak előkészítésére és a lélegeztetésre szoruló betegek ellátására. Országszerte zajlik a kórházakban az ágykapacitás-bővítés, felkészülve a tömeges megbetegedésekre – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közleményében.

Egy hónap állt minden intézmény vezetőségének rendelkezésére, hogy végrehajtsák a rájuk vonatkozó átszervezéseket, amelyeket a kórházak döntő többségben teljesítettek is.

Kásler Miklós
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A közlemény szerint a WHO bejelentése után az emberi erőforrások minisztere azonnal összehívta a koronavírus-járvány elleni védekezésben vezető szerepet betöltő háttérintézmények képviselőit. A miniszterelnök által vezetett operatív törzs útmutatásai alapján,

az EMMI minisztere 2020. január 25-e óta minden nap egyeztet az EMMI intézményeinek szakmai képviselőivel. A feladatszabások célja az előttünk álló időszakra vonatkozó folyamatos felkészülés stratégiai előkészítése.

Az iránymutattatások alapján a szakmai munka a nap 24 órájában folyik. Az eljárásrendek – a diagnosztikai és terápiás protokoll tekintetében – a legújabb ismeretek és tapasztalatok alapján kerülnek aktualizálásra. Az EMMI- intézkedések (rendeletek, utasítások) mind a lakosság, mind az egészségügyben dolgozók védelme érdekében történnek – írja a minisztérium.

koronavírus WHO Emmi járávny
Kapcsolódó cikkek