Közélet

Todt: Super Formula 2 jöhet létre a Forma-1-ből

Az FIA elnöke szerint a Forma-1-ből a legrosszabb esetben, egy 50 millió dolláros költségsapka esetén egy Super Formula 2 szerű bajnokság jönne létre.

A Forma-1 idei szezonjának hat héttel ezelőtt kellett volna elrajtolni, ám a koronavírus-járvány miatt eddig tíz versenyt kellett elhalasztani, vagy törölni.

A hírek szerint a 2020-as szezon júliusban az Osztrák Nagydíjjal kezdődik, igaz csak zárt kapuk mögött. Viszont kérdés, hány csapattal, ugyanis minél tovább tart a jelenlegi helyzet, annál nagyobb a veszélye annak, hogy egy, vagy akár több csapat nem éli túl a válságot – írja a hu.motorsport.com.

A Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt attól tart, hogy ebben az esetben drasztikus költségcsökkentést kell hozni a Forma-1-ben. A jövő évi keretet 145 millió dollárra, míg 2022-re 130 millió dollárra tervezik.

Todt azonban attól tart, hogy ez akár 50 millió dollárra is lecsökkenhet. A FIA elnöke szerint amennyiben három, vagy négy csapat nem éli túl a jelenlegi helyzetet,

akkor a Forma-1, ahogy jelenleg ismerjük, nem lenne többé. Egy 50 milliós költségsapkával, kivételek nélkül egyáltalán nem hasonlítana a jelenlegi formájára.”

Fotó: AFP

Hozzátette:

egy teljesen új Forma-1, egy Super Formula 2 jönne létre.

Az FIA reményei szerint már a héten meg tudja szavaztatni a csapatokkal az új költségsapkáról szóló szabályokat, a további csökkentés ellen a Ferrari tiltakozott legerősebben, akik attól tartanak, hogy jelentős elbocsájtásokat kellene végrehajtaniuk.

Jean Todt koronavírus Forma-1
Kapcsolódó cikkek