Közélet

25 nagy értékű autót csempésztek ki az AutoWallis egyik telephelyéről

Hollywoodi filmbe illő módon tüntetett el huszonöt luxusautót egy fővárosi autókereskedés zárt parkolójából a cég egyik legsikeresebb eladója – írja a Magyar Nemzet. Az ügyben könyvvizsgáló és írásszakértők is vizsgálódnak, mivel a sikkasztónak dokumentumokat is kellett hamisítania.

Egy 25 éves férfi alkalmazott csempészett ki 25 nagy értékű – zömé­ben BMW – gépkocsit az AutoWallis Nyrt. egyik telephelyéről – tudta meg a Magyar Nemzet. A fiatal menedzsernek jogosultsága volt bármelyik autó mozgatására, nem kellett hozzá engedélyt kérnie, nem kellett igazolnia az autó használatát a biztonsági szolgálatnak sem. A lap szerint ráadásul sokáig senkinek nem tűnt fel, hogy néhány autóval kevesebb áll a márkakereskedés parkolójában.

Fotó: AFP

Információik szerint a nyomozás érdekeire való tekintettel csak június 16-án oldotta fel a hatóság az utóbbi idők egyik legnagyobb volumenű ­autós sikkasztásának részleteire vonatkozó hírzárlatot. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának szóvivője, Csécsi Soma alezredes a lapnak azt mondta, hogy a BRFK különösen nagy értékben elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rejtélyes módon eltűnt személygépkocsik ügyében. A gyanúsított letartóztatását augusztus 7-ig rendelte el a bíróság. A nyomozás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták mind a huszonöt eltűnt autót; ezeket egy zárt rendőrségi telephelyen őrzik.

Auto Wallis sikkasztás bűncselekmény
Kapcsolódó cikkek