Közélet

Hétszázmillióért újítanak fel Dunaújvárosban egy mozit

517 darab, minden igényt kielégítő mozifotelt szerelnek be 35 millió forint értékben. Emellett két Christie márkájú vetítőgép érkezik.

Több mint 735 millió forintból újul meg a dunaújvárosi mozi – közölte a Fejér megyei város önkormányzata.

Tájékoztatásuk szerint a magyar tulajdonú KULTIK Mozihálózat a közelmúltban négy évre nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetési jogát és a májusi műszaki átadást követően megkezdte az ingatlan belső átalakítását megtartva az épület ikonikus jegyeit.

A Szrogh György által tervezett épület külső felújítása és energetikai korszerűsítése 635 millió forintba került, a KULTIK pedig további több mint 100 millió forintot költ a belső átalakításra – írták.

A közleményben idézték Szabó Krisztiánt, a KULTIK ügyvezető igazgatóját, aki kiemelte:

517 darab, minden igényt kielégítő mozifotelt szerelnek be 35 millió forint értékben. Emellett két Christie márkájú vetítőgép érkezik, a kisterem pedig 45 férőhelyes lesz. Az épületben klasszikus mozibüfét üzemeltetnek majd.

Képünk illusztráció
Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Pintér Tamás dunaújvárosi polgármester (Rajta Újváros! Egyesület) a közleményben úgy fogalmazott: az épület 1952-es teljes átadása óta nem volt hasonló mértékű felújítás, az új üzemeltető 100 millió forintos beruházását pedig azért is fontosnak nevezte, mert különben ezt a városnak kellene állnia, amire jelenleg nincs forrás.

A mozi ezentúl bevételt is hoz majd Dunaújvárosnak a koncessziós díj megfizetésével

- mutatott rá a polgármester, hozzátéve, hogy a rászorulóknak továbbra is lesznek szociális mozijegyek.

mozi Dunaújváros
Kapcsolódó cikkek