Közélet

Sport- és családbarát fejlesztések jönnek a Városligetben

Több sportpálya, egy két kilométeres, kivilágított futókör, újabb kutyás élménypark, valamint egy különleges terepjátszótér is elkészül idén nyár végéig.

Több sportpálya, egy két kilométeres, kivilágított futókör, újabb kutyás élménypark, valamint egy különleges terepjátszótér is elkészül idén nyár végéig a Városliget parkfejlesztésének második ütemében. A Liget Budapest projekt keretében elkészül a hangulatos városligeti promenád Ajtósi Dürer sor és Damjanich utca közötti szakasza, továbbá megújul a Kis botanikus kert is a parkban – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte:

a fővárosi önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom megszűnésével mintegy 93 000 négyzetméter zöldfelület megújítása, benne kétszáz lombos fa ültetése elől is elhárult az akadály.

A nyár végére elkészülő terepjátszótéren gördeszkapálya, rolleresek és BMX-esek számára tervezett „pumptrack” pálya, valamint mászófalak kínálnak kalandokat.

A vezérigazgató hozzátette:

teljesen rehabilitálják a növényzetet, 58 lombos fát, valamint több ezer cserjét és évelőt ültetnek el.

A parkfejlesztés második ütemében egy újabb, félhektáros tematikus kutyás élményparkot alakítanak ki az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződéséhez közel.

Fotó: Liget Budapest/Youtube

A lap cikkéből az is kiderül, hogy az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út szomszédságában lévő sportpályák is teljesen megújulnak, a 18 ezer négyzetméteres sportcentrumban két foglalható, kivilágított és három ingyenesen használható, multifunkcionális pálya, valamint modern öltözők épülnek. A ligeti hagyományoknak adózva asztalitenisz- és sakkasztalok is helyet kapnak a területen, de számos kültéri fitneszeszközt és két Teqball-asztalt is elhelyeznek a centrumban.

Gyorgyevics Benedek elmondta, hogy a Liget Budapest projektnek köszönhetően

visszanyeri régi fényét a Kis botanikus kert.

A megújuló kertbe több mint 35 000 darab, mintegy 335 különböző fajtájú új növényt ültetnek el, melyeket idén ősszel már megcsodálhatnak a látogatók.

A Városliget Zrt. vezérigazgatója beszámolt arról is, hogy az Ötvenhatosok terén lévő, egykori betonfelületű parkoló helyén épülő mélygarázs felett egy promenádot alakítanak ki mintegy két hektár területen, melynek hatvan százaléka zöldfelület lesz.

Liget Projekt Budapest
Kapcsolódó cikkek