Közélet

Újra látogatható a Nemzeti Galéria és a Szépművészeti

Három hónap kényszerű zárva tartás után június 20-án, szombaton újra megnyitja kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria.

A járványveszély miatt március közepén zártak be az intézmények, ezt követően csak az online térben találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel. A megnyitást követően a múzeumok állandó kiállításai, valamint aq Magyar Nemzeti Galériában az Egymásra hangolva – A Magyar Nemzeti Galéria és a hetvenéves Budapest Bábszínház gyűjteményének találkozása című időszaki tárlat, a Szépművészeti Múzeumban pedig az újranyitásra összeállított Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthetőek meg.

A Szépművészeti Múzeum Liget Budapest Projekt keretében felújított Román csarnoka – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Nemzeti Galéria hétfő kivételével hétköznap 13 és 18 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, a Szépművészeti Múzeum pedig – szintén hétfő kivételével – 10 órától 18 óráig várja a látogatókat. A múzeum óvintézkedések betartása mellett nyitja meg kapuit, a látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik, a múzeumi dolgozók pedig maszkot viselnek a nyitva tartás ideje alatt.

Magyar Nemzeti Galéria Szépművészeti Múzeum
Kapcsolódó cikkek