Közélet

A dolgozók javaslatait várják az egészségügy átalakítása érdekében

Eddig soha nem látott széleskörű konzultációt indított az Emmi és a Belügyminisztérium az egészségügy átalakítása érdekében.

Eddig soha nem látott széleskörű konzultációt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Belügyminisztérium az egészségügy átalakítása érdekében. Több mint 140 ezer egészségügyben dolgozó bevonásával, véleményének figyelembevételével kívánja a kormány továbbfejleszteni az egészségügyi ellátórendszert.

2020. július 20-tól, hétfőtől a szakellátásban résztvevő szakdolgozók és egyéb felsőfokú végzettségű egészségügyi dolgozók oszthatják meg ezzel kapcsolatos javaslataikat, álláspontjukat az Emmi és a Belügyminisztérium webes felületein.

Fotó: Shutterstock

Minden szakmai csoportnak különböző időszakban nyílik erre lehetőssége. Eddig az intézményvezetők, a szakellátásban dolgozó orvosok és a kórházi gyógyszerészek nyilatkozhattak. Az egészségügyi konzultáció hiteles, naprakész ismeretek birtokában lehetővé teszi a dolgozók és a betegek igényeit mind jobban kiszolgáló munkafolyamat továbbtervezését is – áll az Emmi közleményében.

Arra kérnek minden érintette, hogy szakmai javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást.

Belügyminisztérium Emmi egészségügy
Kapcsolódó cikkek