Közélet

Háziorvosokkal is konzultál a kormány

A járvány több olyan lépésre kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet egészségügyi rendszerünk sérülékeny pontjaira.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium nemzetközi és magyar szakértők bevonásával megkezdte az egészségügyi rendszer áttekintését és megújításának előkészítését – közölte az Emmi.

A minisztérium közlése szerint az átalakítás – valamennyi magyar állampolgár és egészségügyi dolgozó megelégedésére – az állampolgárok és az egészségügyi dolgozók véleményének figyelembevételével zajlik majd.

A több mint 140 ezer egészségügyben dolgozó bevonásával történő széleskörű konzultációban eddig

  • az intézményvezetők,
  • a szakellátásban dolgozó orvosok,
  • a kórházi gyógyszerészek és a szakdolgozók
  • nyilatkozhattak az EMMI és a Belügyminisztérium webes felületein. Mától az alapellátásban dolgozók oszthatják meg javaslataikat a döntéshozókkal.

    Fotó: Földi D. Attila

    A koronavírus-járvány több olyan lépésre kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet egészségügyi rendszerünk sérülékeny pontjaira, de a pandémia alatt több jó megoldás és folyamat is utat tört magának.

    A idején jól vizsgázó telemedicinális ellátási formák kiterjesztése például az alapellátásban olyan napirenden lévő kérdés, amelyből a betegek és a háziorvosi praxisok egyaránt profitálhatnak.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma várja az egészségügyben dolgozók javaslatait, hogy ezzel is segítsék az ágazat eredményes átalakítását és az egészségügyi ellátások színvonalának javítását.

    járvány Belügyminisztérium Emmi
    Kapcsolódó cikkek