Közélet

Ismét pozitív lett a brazil elnök vírustesztje

Eddig legalább háromszor végezték el a koronavírus-tesztet Jíir Bolsonarónál, aki hónapokig megkérdőjelezte a járvány súlyosságát.

Ismét pozitív lett Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírus-tesztje – közölte a latin-amerikai ország tájékoztatási minisztériuma szerdán, hozzátéve, hogy a 65 éves politikus jó állapotban van.

A CNN Brazil helyi hírtelevízió úgy tudja,

az elnöknek nincs láza, légzése, szívverése és vérnyomása pedig normális.

Eddig legalább háromszor végezték el a koronavírus-tesztet Bolsonarónál, aki hónapokig megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, kisebb influenzának titulálva a betegséget, és a gazdasági újranyitást szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett és a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben.

Jair Bolsonaro
Fotó: AFP

Bolsonaro jelenleg rezidenciájából dolgozik.

Több minisztere is megfertőződött a vírussal.

Az elmúlt 24 órában több mint 41 ezer új fertőzöttet regisztráltak és 1367 halálesetet. Ezzel csaknem 2,2 millióra nőtt a fertőzöttek és 81 487-re a kór halálos áldozatainak száma Latin-Amerika legnagyobb országában. A valós számok azonban jóval magasabbak lehetnek a 210 millió lakosú országban a nem megfelelő mértékű tesztelés miatt.

Újabb elnök lett koronavírusos

Szűk két héttel ezelőtt Bolívia ideiglenes elnöke jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Ugyanakkor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a korábbiakhoz képest a fertőzöttek napi száma valamelyest mérséklődik.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek