Közélet

Közel ezren fertőződtek meg idősotthonban és 140 gondozott hunyt el

A fővárosban 13 idősotthonban jelent meg a fertőzés.

Csaknem ezren fertőződtek meg idősotthonban és 140 koronavírussal fertőzött gondozott hunyt el – közölte a koronavirus.gov.hu.

Magyarországon a koronavírus-járvány megjelenése óta 33 idősotthonban – 13 budapesti és 20 vidéki intézményben – azonosítottak koronavírus-fertőzötteket.

A vírus magyarországi megjelenése óta 921 idősotthonlakónál és 137 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 702-en már meggyógyultak.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A fővárosban 13 idősotthonban jelent meg a fertőzés, ebből 8 a fővárosi önkormányzat fenntartásában működik, a többi civil vagy egyházi fenntartású. Az elhunytak háromnegyede a fővárosi fenntartásúakból került ki. A legfertőzöttebb idősotthon továbbra is a Pesti úti, ahol már 55-en haltak meg, 312 lakónál és 26 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, és 267-en már meggyógyultak.

Az operatív törzs és a járványügyi hatóság a járványügyi készültség alatt is fokozott figyelemmel kíséri az idősotthonokat, az eddigi adatok kedvezőek, stagnál a fertőzések száma – írták. Ha bármely idősotthonban ismét csoportos fertőzés ütné fel a fejét, a járványügyi bevetési egység azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket – szögezték le.

Tizenhárom fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő Magyarországon.

 

járvány idősotthon koroanvírus
Kapcsolódó cikkek