Az étrendet azonban a pandémia miatt sem alakították át, nem került az alapanyagok közé több tartós élelmiszer, sőt, elkezdődött az egyeztetés a kormányzati döntéshozókkal a közétkeztetés hosszú távú minőségi átalakítása érdekében. Most ugyan árbevétel-kieséssel kell számolniuk a közétkeztetőknek, ám ha a helyzet nem romlik sokat, azaz ha nem rendelik el újra országosan a digitális oktatást, akkor az iskolai közétkeztetők jól és rugalmasan gazdálkodva szolid nyereséggel végig tudják csinálni a tanévet – véli a Vimosz illetékese. Országos körképet, trendeket egyelőre nem tud a szövetség felvázolni. Az biztos, hogy a budapesti és a vidéki helyzet nagyon eltérő. Vidéken nehezebb, ahol a kisvállalkozások és a helyi cégek kisebb tőkeerővel, jellemzően egy lábon állva, kevésbé stabilak és ütésállók, mint a nagyok.