Közélet

Koronavírus-gyanúval állt pályára a tenisz világranglista hetedik helyezettje

Alexander Zverev a vasárnapi meccs során lázra és légszomjra panaszkodott.

A világranglista hetedik helyén álló, Alexander Zverev elárulta: vasárnap a French Open negyedik fordulójának mérkőzésén koronavírusra utaló tünetekkel lépett pályára – írja a CNN.

Zverev 6-3, 6-3, 4-6, 6-3-ra kikapott az olasz Jannik Sinnertől a Roland Garroson, és elismerte, rosszul érezte magát és magas láza is volt a meccs alatt.

Nagyon beteg vagyok. Nem igazán tudok lélegezni, ahogy a hangomon is hallatszik

– mondta a 23 éves játékos a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Tudtam, hogy lázam is volt. Valóban nem vagyok a legjobb fizikai állapotomban. Úgy gondolom, hogy ez is hatással volt a meccsre. Be kellett látnom, nem lett volna szabad játszanom.

Fotó: MARTIN BUREAU / AFP

A játékos azt is elmondta:

már a pénteki harmadik fordulót követően – amikor Marco Cecchinato ellen győzött – 38 fokos lázat mértek nála.

A Francia Teniszszövetség (FFT) szerint minden olyan akkreditált személynek, aki tüneteket mutat, beleértve a lázat és a légzési nehézségeket, „jelentkeznie kell a stadion kórházaiban” egy erre a célra kialakított helyiségben, hogy leteszteljék – hivatkozott a The New York Timesra az amerikai hírtelevízió.

Zverevet utoljára szeptember 29-én tesztelték utoljára, és és vasárnap ismét tesztelnie kellett magát, mivel az FFT előírja, hogy a játékosokat ötnaponta teszteljék.

A játékost – aki meccs alatt nem viselt maszkot – az orvosok megvizsgálták. A CNN az FFT-hez és a Roland Garros szervezőihez fordult kérdéseivel, de eddig nem kapott választ. Zverev a múlt hónapban elárulta, hogy szülei tesztje pozitív lett, és ezért nem lehetnek jelen a verseny során.

fertőzés Roland Garros
Kapcsolódó cikkek