Közélet

Király Gábor országos eufóriát vár

A volt hálóőr szerint az Eb-n sok meglepetést okozhat a magyar válogatott.

Az erős csoportellenfelekkel együtt is bízik a magyar labdarúgó-válogatott jó Európa-bajnoki szereplésében Király Gábor, aki a Hertha BSC ex-kapusaként adott interjút a Kickernek.

A magyar csapat a világbajnok franciákkal, a címvédő portugálokkal, valamint a 2014-es vb-győztes németekkel küzd majd a jövő évre halasztott tornán, előbbi két együttessel Budapesten, utóbbival Münchenben csap össze.

Fotó: Jan-Philipp Burmann/City-Press via Getty Images

Ezek természetesen nagyon erős ellenfelek. De minden mérkőzés 90 percig tart, és még az ilyen neves csapatokkal szemben is lehet meglepetést okozni

- fogalmazott a tavaly visszavonult hálóőr, aki Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben, 108 szerepléssel válogatottsági rekorder Magyarországon.

A 44 éves sportember emlékeztetett a 2016-os, franciaországi Eb-re, amelyen a magyarok – vele a kapuban – csoportelsőként zártak abban a négyesben, amelyben ott voltak a portugálok, az osztrákok és az izlandiak. Szerinte most az is segíteni fogja a nemzeti együttest, hogy részben hazai pályán játszhat.

Az eufória megrázza majd Magyarországot

- jósolta, hozzátéve: nagyon reméli, hogy addigra vége lesz a pandémiának, és a szurkolók támogatásával „sok minden megtörténhet”.

A magyar válogatott azzal biztosította a helyét a kontinensviadalon, hogy csütörtökön 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a pótselejtező döntőjében, a Puskás Arénában.

Hatalmas fogadói nyereményeket hozott Szoboszlai gólja

Csaknem 700 millió forintot kasszíroztak a Tippmix és a Tippmixpro játékosai az Eb-re jutással.

 

euro2020 magyar válogatott Király Gábor
Kapcsolódó cikkek