Sportgazdaság

Hatalmas fogadói nyereményeket hozott Szoboszlai gólja

A Tippmixen és a Tippmixprón együttesen több mint 1,2 millió fogadás érkezett be a Magyarország-Izland Eb-pótselejtező mérkőzésre, amely összesen 686,4 millió forint kifizetést eredményezett a sportfogadóknak – tudta meg a Világgazdaság.

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokság után a járvány miatt jövő nyárra halasztott Eb-re is kijutott a magyar válogatott Izland 2-1-es legyőzésével, a mérkőzést a Szerencsejáték Zrt. fogadói körében is kiemelt figyelem övezte. Az állami játékszervező társaság a Világgazdaságnak kiemelte, hogy a végkimenetelre beérkezett tippek 73,5 százaléka volt tökéletes, sokan bíztak tehát abban, hogy Magyarország megnyeri ezt a létfontosságú mérkőzést, mindez 2,15-ös oddsot, és majdnem 343 ezer helyes tippet jelentett.

Amikor Loic Nego 88. percben szerzett gólja után már a legtöbben azt hitték, hogy jön a hosszabbítás, egy szép ellentámadást követően végül Szoboszlai góljával a 92. percben fordított és nyert 2-1-re a nemzeti csapat. A „Pontos végeredmény” piacon ez a tipp kilencszeres szorzót ért, a csaknem 7000 helyes tippet leadó fogadóknak. A „Ki jut ki az Eb-re?” fogadási sor is rendkívül népszerű volt, és ami talán még fontosabb, igazán kifizetődő is, hiszen a beérkezett tippek 81,5 százaléka volt hibátlan, a nyertes tipp pedig 1,54-es szorzót ért a Magyarországban bízóknak.

A Salzburg középpályásának góljában a fogadók is bíztak, ugyanis a „Szoboszlai D. szerez gólt?” fogadási piacra beérkezett tippek 99 százaléka helyes volt – 2,80-as nyereményszorzóért.

Szoboszlai Dominik gólöröme a magyar válogatott második gólja után a Magyarország–Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőn.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az általában igen népszerű „Mindkét csapat szerez gólt” opció ezúttal is kedvelt volt, és a legtöbb tipp – 99 százalék – helyessé vált Nego találatával, a jó megérzés ebben az esetben 2,18-as nyereményszorzót ért. Persze amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy végül három gól volt a mérkőzésen, ami azért kiemelendő, mert a „Gólszám 2,5” fogadási lehetőség helyes kimenetelét („Több, mint 2,5”) 36 ezernél is többen találták el, ami az erre beérkezett fogadások 93 százalékát jelenti – 2,73-as oddsért.

A magyar válogatott a remek hajrának köszönhetően megfordította ott lesz a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, ahol majd az F csoportban kell megküzdenie Németországgal, a világbajnok Franciaországgal és az Eb-címvédő Portugáliával. Utóbbi kettővel ráadásul hazai pályán, a Puskás Arénában.

Szerencsejáték Zrt. sportfogadás Tippmixpro
Kapcsolódó cikkek