Közélet

Az osztrák rendőrség házkutatásokat tartott, több embert letartóztatott

Négyre nőtt a bécsi merénylet civil áldozatainak száma.

Az osztrák rendőrség több házkutatást tartott és többeket letartóztatott kedd reggel Bécs belvárosában az egyik elkövető környezetében – közölte az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökséggel.

A terrormerénylet során megsebesült rendőr állapota súlyos, de stabil – közölte Christoph Mierau, a Bécsi Egészségügyi Szövetség szóvivője.

A sérült rendőrt egy bécsi kórház intenzív osztályán ápolják.

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna/AFP

A bécsi kórházakban 17 sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hat ember állapota súlyos.

A terrortámadás egyik kórházban ápolt civil sérültje, egy 40 és 50 év közötti nő életét veszítette, ezzel négyre nőtt a merénylet civil áldozatainak száma.

Az osztrák fővárosban ezer rendőrt mozgósítottak, alsó-ausztriai és burgenlandi rendőröket is a fővárosba vezényeltek. A belváros ismét elérhető a közösségi közlekedési eszközökkel.

Egy merénylőt a rendőrök agyonlőttek. Harald Sörös belügyi szóvivő szerint a hatóságok legfeljebb négy elkövetőt feltételeznek, és a nyomozás teljes erővel folytatódik.

A belügyminiszter szerint a terrortámadás „teljességgel alkalmatlan” próbálkozás volt az osztrák „demokratikus társadalom” megrengetésére – hangsúlyozta Karl Nehammer.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek