Közélet

Letartóztatták India televíziós arcát

Arnab Goszvamit azzal vádolják, hogy öngyilkosságra vett rá egy 53 éves belsőépítészt és az édesanyját.

Letartóztatták szerdán Indiában az egyik legismertebb televíziós személyiséget, Arnab Goszvamit egy két évvel ezelőtti öngyilkossági üggyel összefüggésben; tévétársasága politikai indíttatásúak tartja a kényszerintézkedést.

Fotó: Bhaskar Paul/The India Today Group / Getty Images

A mumbai rendőrség egyik tisztségviselője közölte, hogy otthonában tartóztatták le a Republic televízió tulajdonosát és főszerkesztőjét.

Azzal vádolják, hogy öngyilkosságra vett rá egy 53 éves belsőépítészt és az édesanyját.

A családtagok szerint Goszvami és édesanyja amiatt vetett véget önkezével saját életének, hogy Goszvami nem fizette ki az egyik tévéstúdió tervezését. A tévés tagadta a vádat. Goszvamit egyszer már 2018-ban letartóztatták, később szabadon engedték, és az ügyet lezárták. Naik családja ezután átfogó vizsgálatot követelt, Mahárástra állam kormánya pedig nemrég újranyittatta az ügyet.

A tévétársaság közleményében azt állította, hogy Goszvamit és családját a rendőrség bántalmazta, és a letartóztatással álltak bosszút a sajtóorgánumon, amiért a főszerkesztő gyakran bírálta a mahárástrai kormányt és a mumbai rendőrséget.

Mahárástra államot koalíciós kormánya irányítja, és politikai ellenlábasa Narendra Modi szövetségi miniszterelnök Indiai Néppártjának (Bháratíja Dzsanata Párt),

amelyet esti műsoraiban nyíltan támogatott a harcias stílusáról ismert Goszvami.

Az Indiai Szerkesztők Szövetsége elítélte a váratlan letartóztatást, és felkérte a mahárástrai kormányt, hogy Goszvamit részesítse méltányos bánásmódban, és ne lépjen fel állami eszközökkel a kritikus médiával szemben.

közéleti személyiségek per Mahárástra állam öngyilkosság India gyilkosság
Kapcsolódó cikkek