Közélet

Tömegek róják le tiszteletüket Maradona ravatalánál

Élőben közvetítik a végső búcsút.

A szerdán elhunyt Diego Maradona koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, a szurkolók itt búcsúznak el tőle.

https://www.youtube.com/watch?v=j9USSsGpfhA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1bxHUw-TkfyrEP3minbOB_VW3WYU_oeOeXSxFrrtNUfxuiY7QAp0qgkBg

Minden idők egyik legjobb futballistája 60 éves korában hunyt el, a halálát szívroham okozta. Szerdán, helyi idő szerint 11.30 körül találtak rá az otthonában, élettelenül feküdt az ágyában.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni

A holttestét éjjel egy mentőautóval szállították a Casa Rosadába – írta a helyi média.

Már napfelkelte előtt ezrek álltak sorba, hogy egy utolsó pillantást vethessenek rá, illetve az argentin zászlóval letakart koporsójára.

A tisztelői maszkban, biztonsági ellenőrzés után léphetnek be az épületbe, sokan közülük sírnak, mások 10-es mezt dobtak arra az elkerített részre, ahol a koporsó áll.

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyász hirdetett, az elhunyt családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig.

Ezzel együtt egymillió búcsúzóra számítanak.

Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

gyász Diego Maradona ravatal
Kapcsolódó cikkek