Közélet

Biztató információk érkeztek az orosz vakcináról

Az orosz vakcináról részletes tájékoztatást kapott moszkvai látogatása alkalmával a magyar delegáció.

Az orosz vakcináról részletes tájékoztatást kapott moszkvai látogatása alkalmával a magyar delegáció. „Szakembereink meggyőződtek róla, hogy a legmodernebb technológia és a WHO protokollok alkalmazásával készül az ottani oltóanyag” – tette közzé Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán.

Fotó: Kásler Miklós Facebook-oldala

„Az orosz fél nagyvonalú felajánlása szerint pedig hazánkban 3-5 ezer ember számára nyílhat lehetőség az orosz vakcina klinikai vizsgálatában való részvételre.

A célunk ugyanis változatlan: a magyar emberek csak garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyaghoz juthassanak hozzá!”

– fogalmazott a miniszter.

A helyzet Oroszországban

Vlagyimir Putyin orosz elnök tömeges koronavírus-elleni oltássorozatot rendelt el hazájában. Moszkvában pénteken már megkezdték a tömeges védőoltást. Az oltásra való jelentkezés lehetőségét a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók előtt nyitották meg, valamint a szociális munkások előtt. A VG.hu beszámolt róla, hogy elindultak Oroszországba azok a magyar szakemberek, akik az orosz vakcina vizsgálatát és a gyártóhelyeket tekinthetik majd meg.

 

Kásler Miklós vakcina Ororszország
Kapcsolódó cikkek