Közélet

Grosjean már nem versenyez idén

A múlt vasárnap súlyos sérüléseket szenvedő Forma-1-es pilóta az Abu-Dzabi Nagydíjon sem áll rajthoz.

A múlt vasárnap súlyos sérülést szenvedett Romain Grosjean a Szahíri Nagydíj után nem áll rajthoz

a Forma-1-es idény utolsó futamán, a jövő vasárnap sorra kerülő Abu-Dzabi Nagydíjon sem.

Fotó: Bryn Lennon/Getty Images

A Haas 34 éves francia pilótája vasárnap közösségi oldalán jelentette be, hogy sérülésének további orvosi kezelése miatt visszautazik svájci otthonába, így nem lehet ott a szezonzárón sem. Kiemelte: mindent elkövettek annak érdekében, hogy balesete és sérülése ellenére ott legyen az utolsó futamon, és vártak a végső döntés meghozatalával, ameddig csak lehetett. Viszont most bal kezére és élete hátralévő részére gondolva kellett határoznia.

Nehéz döntés volt. Nem gondoltam, hogy ezzel fejezem majd be a Forma-1-ben a karrieremet, de szerintem a legjobb döntést hoztam

– közölte.

Grosjean múlt vasárnap, a Bahreini Nagydíjon három kanyarral a rajt után csapódott a szalagkorlátba, autója szabályosan kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal meggyulladt és hatalmas lánggal égett. Grosjeannak ki kellett szabadítania magát az ülésből, 28 másodpercet töltött a lángok között, míg végül ki tudott mászni a roncsból és a mentőcsapat tagjainak segítségével elhagyta a baleset helyszínét.

A versenyző megmenekülésének pillanatai:

 

Grosjean kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban, ahonnan szerdán távozhatott.

Az utolsó Forma-1-es idényét teljesítő versenyző pénteken azt mondta, szeretné pályafutását úgy befejezni, hogy leintik a kockás zászlóval, de hozzátette, hogy azért nem ragaszkodik ehhez mindenáron. Orvosai közölték: súlyosabban megégett bal kezén minden bizonnyal bőrátültetésre lesz szüksége.

Grosjean helyett a Szahíri Nagydíjon és az Abu-Dzabi Nagydíjon is a brazil Pietro Fittipaldi – az 1972-ben és 1974-ben világbajnok Emerson Fittipaldi unokája – lesz a Haas egyik pilótája, aki az elmúlt két évben a csapat teszt- és tartalékversenyzője volt, Forma-1-es futamon viszont még nem mutatkozott be.

Grosjean Forma 1
Kapcsolódó cikkek