Közélet

Online várja a látogatókat a Svábhegyi Csillagvizsgáló

Az intézmény december 13-án elindítja Galaxis útikalauz című tudományos, szórakoztató előadássorozatát.

Decembertől online élő bemutatókkal várja a Svábhegyi Csillagvizsgáló az érdeklődőket, az interaktív előadásokon szó lesz többek között az univerzum keletkezéséről, az exobolygókról, a fekete lyukakról, valamint a Betlehemi csillag titkáról is, a nézők a műsor alatt feltehetik a kérdéseiket is – olvasható a Svábhegyi Csillagvizsgáló közleményében.

Nagy az érdeklődés az élőszavas csillagászati bemutatókra, ezért

az intézmény december 13-án elindítja Galaxis útikalauz című tudományos, szórakoztató előadássorozatát.

Így a téma iránt fogékony közönség továbbra is élőszóban hallhatja az univerzum csodáiról és az égbolt jelenségeiről szóló előadásokat. A kommüniké emlékeztet arra, hogy a sorozat decemberben négy alkalommal, valamint egy szilveszteri adással jelentkezik az interneten, vasárnaponként este.

Az első adás témája az év legnagyobb meteorhullása, ez alkalommal a leglátványosabb hullócsillag rajjal, a Geminidákkal ismerkedhetnek meg a nézők december 13-án, a csillaghullás maximumát megelőző éjszakán. A tervek szerint januártól a vasárnapi adásokon túl majd csütörtökönként is csatlakozhatnak a nézők este az előadáshoz.

Fotó: Shutterstock

A Svábhegyi Csillagvizsgáló 2019 novemberében nyílt meg a nagyközönség előtt.

A Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont interaktív csillagászati élményközpontja azzal a céllal jött létre, hogy a világegyetem szépségét és a tudomány eredményeit minél szélesebb körben elérhetővé tegye az érdeklődők számára.

Bővebb információk az eseményről a Svábhegyi Csillagvizsgáló honlapján találhatók.

svábhegy csillag űr csillagvizsgáló digitális online
Kapcsolódó cikkek