Közélet

Az elektori szavazás után már Putyin is gratulált Biden győzelméhez

Részemről készen állok, hogy kapcsolatba lépjek veled – mondta Vlagyimir Putyin a Kreml közleményben.

Miután Joe Biden demokrata elnökjelölt hétfőn megnyerte az elektori szavazást, már Vlagyimir Putyin orosz elnök is gratulált a hivatalosan megerősített győzelméhez az újdonsült amerikai elnöknek – adta hírül a CNBC.

Részemről készen állok, hogy kapcsolatba lépjek veled

– mondta Putyin a közleményben.

Az orosz elnök táviratban küldte meg gratulációit Bidennek. Putyin sok sikert kívánt a megválasztott amerikai elnöknek, és kifejezte bizalmát az orosz és amerikai kapcsolatokban, amelyek komoly felelősséggel bírnak a világ biztonságában és stabilitásában – írta a hírportál a Kreml közleményére hivatkozva.

Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images

November elején Oroszország úgy nyilatkozott, hogy csak a hivatalos eredmények után fognak gratulálni az új amerikai elnöknek, bár akkor még nem volt egyértelmű mit fognak annak tekinteni. Az aktuális bejelentést követően kiderült, hogy az elektori szavazást várta ki a Kreml gratulációival.

Putyin: nem hátsó szándékból maradt el a gratuláció

Nem hátsó szándékból, hanem a hivatalos eljárás lezárulásának kivárása miatt maradt el az orosz gratuláció az amerikai elnökválasztás győztesének – jelentette ki Vlagyimir Putyin a Rosszija 1 tévécsatornán november végén.

 

amerikai elnök választás Joe Biden gratuláció Putyin
Kapcsolódó cikkek