Közélet

Áprilisra halasztották a hollywoodi színészgálát

A döntést az előzte meg, hogy a Grammy-díjakat odaítélő amerikai lemezakadémia januárra tervezett díjátadó ceremóniáját a pandémia miatt a múlt héten március 14-re halasztotta

A hollywoodi színészcéh (SAG) márciusról április elejére halasztotta díjátadó gáláját,

miután az amerikai lemezakadémia a közelmúltban bejelentette, hogy éppen aznap adná át díjait, amikor a színészek akarták.

Fotó: Getty Images

A hollywoodi színészcéh a játékfilmes és televíziós színészi alakításokat díjazza évente. A szakmai érdekképviseleti szervezet eredetileg március 14-re hirdette meg idei díjátadó gáláját, ám a szervezők a dátumot szerdai közleményük szerint április 4-re változtatták.

A döntést az előzte meg, hogy a Grammy-díjakat odaítélő amerikai lemezakadémia januárra tervezett díjátadó ceremóniáját a pandémia miatt a múlt héten március 14-re halasztotta. A SAG rögtön tiltakozott az időpontütközés miatt.

A színészeket képviselő szervezet „rendkívüli csalódottságának” adott hangot, és emlékeztettek arra, hogy díjátadójuk március 14-i dátumát már tavaly júliusban bejelentették.

A SAG szerdai közleményében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a két szervezet, a színészcéhnek és a lemezakadémiának sok közös tagja van és számos területen együtt lép fel a művészek képviselete érdekében. Mint írták, a jelenlegi körülmények közepette nincs könnyű dolga a televíziós díjátadók szervezőinek, de kölcsönös érdekük, hogy sikeres legyen az idei díjszezon, és ezen továbbra is együtt dolgoznak testvérszervezeteikkel – idézte a Variety.com.

A hollywoodi portál emlékeztetett rá, hogy tavaly is ütközött egymással a SAG és a lemezakadémia díjátadójának dátuma, és ezért a SAG egy héttel előrehozta gáláját.

A színészcéh közleménye szerint a 27. díjátadó ceremóniájukat a TNT és TBS televízió közvetíti április 4-én.

Hollywood SAG
Kapcsolódó cikkek