Közélet

Orbán Viktor levélben gratulált Armin Laschetnek

A magyar miniszterelnök levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombaton.

Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez.

Ennek szellemében várakozással tekintek az előttünk álló közös munka elé, és biztosíthatom, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására – írta a magyar miniszterelnök.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Bízik abban, hogy a közeljövőben lehetőségük nyílik személyesen is egyeztetni a két politikai közösség, valamint a Magyarország és Németország előtt álló kihívásokról. Felelősségteljes munkájához addig is jó egészséget és sok sikert kívánok – zárta levelét Orbán Viktor.

Megszavazták a CDU új elnökét

Szombaton új pártelnököt választott a legnagyobb német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU). A párt új elnöke Armin Laschet lett 521 szavazattal, míg a második legtöbb szavazatott Friedrich Merz kapta 466 vokssal. A szavazáson négy képviselő tartózkodott.

 

elnök Orbán Viktor CDU
Kapcsolódó cikkek