Közélet

Parragh László elnézést kér, ha valakit megbántott

Ha valaki nem tud egy év alatt 5 ezer forintot kifizetni, akkor ne menjen vállalkozni – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A koronavírus-járvány miatt egyre nehezebb helyzetben vannak a vállalkozások, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) több javaslatot is tett a válság kezelésére.

Az ATV megkérdezte Parragh László kamarai elnököt, hogy a vállalkozók iránti gesztusként nem akarják-e a kamarai tagsági díjat elengedni. Parragh a felvetésre azt mondta:

Kötelező kamarai tagság nincs, van egy ötezer forintos regisztrációs díj, ami, ha belegondolunk egy olyan kicsi összeg egy vállalkozás tekintetében, ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni.

Parragh László
Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Az RTL Híradó is felkereste Parragh Lászlót, aki azt mondta, hogy az interjúban kifejtett teljes gondolatmenetét nem ismerhette meg a nyilvánosság, illetve szerinte a kamara a alatt számos, a vállalkozások terheit csökkentő intézkedésért sikeresen lobbizott a kormánynál.

Szerintem csak tavaly legalább 500 milliárd forintot kialkudtunk a gazdaság számára ezeken a területeken. Ehhez viszont a kamarát fent kell tartani, ehhez bért kell fizetni, ehhez működni kell. Én azt gondolom, ötezer forint egy vállalkozás számára egy esztendő alatt nem lehet akkora tétel, ami nem kigazdálkodható”

– mondta az RTL-nek Parragh. Az iparkamara elnöke azt is mondta, hogy ha valakit megsértett, attól elnézést kér.

Parragh László Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Kapcsolódó cikkek