Közélet

Hiába a járvány, Indiában megtartják a Holi fesztivált

Az erősödő második hullám ellenére vasárnap kezdetét vette távol-keleten az egyik legfontosabb hindu ünnep.

Vasárnap kezdetét vette Indiában az egyik legfontosabb hindu ünnep, a Holi, vagy más néven a színek fesztiválja. Ezzel párhuzamosan az ország éppen a koronavírus-járvány második hullámának egyre súlyosabb szakaszában van – írja a The Times of India.

Az évenkénti ünnepet egész Indiában megtartják, és ilyenkor színes porfestéket vagy színesre festett vizet szórnak egymásra az emberek, mivel a hinduk hite szerint a tarka színek távol tartják az ártó szellemeket. A tavaszünnep idén két napos, március 28-án és 29-én tartják, azonban a fesztivál hosszúsága régiónként eltérő lehet.

[enews_gallery id='3650200']

Képre kattintva galéria nyílik

Az ázsiai államban 19-ik napja erősödik a járvány második hulláma, ezzel hétfőn átlépte a napi 68 ezret az új koronavírusos betegek száma.

Így tavaly ősz óta nem látott szintre erősödött a járvány terjedése Indiában, ahol utoljára októberben regisztráltak ennyi új fertőzöttet.

Míg március végére az összes Covid-19 megbetegedés száma átlépte a 12 milliót az országban.

Leállította az exportot a világ legnagyobb vakcinagyártója

Az indiai Serum Institute mostanáig a legnagyobb beszállítója volt a nemzetközi CoVax-programnak is, amely a szegényebb országokba juttatta el a koronavírus elleni vakcináit.

 

járvány koronavírus Holi második hullám fesztivál India
Kapcsolódó cikkek