Közélet

Elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskola

Az így kimaradt tanítási napokat szombatonként, vagy a rendes tanév végét követően pótolnák be.

Ha egy osztályban nincs jelen a megfelelő számú tanuló az újranyitáskor, akkor akár rendkívüli szünetet is elrendelhetnek. Az így kimaradt tanítási napokat szombatonként, vagy a rendes tanév végét követően pótolnák be – adta hírül a hvg.hu.

Az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában

– válaszolta a gazdasági portál kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárcát amiatt keresték meg, mert szakmai szervezetek körében terjerdő információk alapján úgy értesültek: ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú diák a hétfői újranyitáskor, akkor rendkívüli szünetet rendelhetnek el, és később, szombatonként, vagy akár a tanév rendes végét követően pótolnák be az elmaradt tanítási napokat.

Fotó: Shutterstock

A minisztérium válaszában emlékeztetett: a kormány döntése alapján az általános iskola 1-4. évfolyamai április 19-től jelenléti munkarendben működnek. Ennek értelmében meg kell szervezni a tantermi oktatást a tanulóknak, a létszámtól függetlenül, hátrány senkit nem érhet, aki a jelenléti oktatást igényli.

Ha előfordulna olyan eset, hogy egy osztályban senki nem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust más intézményi feladatok ellátására oszthatja be az intézmény vezetője. Az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg a feladatoka” – tette hozzá a hvg.hu-nak küldött válaszában az Emmi.

Kevesebb diákra jut több ráfordítás

Bár a bruttó hazai termék arányában továbbra sem haladják meg a magyar oktatásra fordított közkiadások a nyugat-európai szintet, egy friss tanulmány adatai azt mutatják, hogy nem költ keveset a területre a magyar állam.

 

 

oktatás iskola köznevelés
Kapcsolódó cikkek