Közélet

A pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak

Az óvodákban országosan a gyermekek 60 százaléka, az iskolákban a tanulók 75 százaléka jelent meg.

Újraindult az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán a jelenléti nevelés, oktatás hétfőn. Az óvodákban országosan a gyermekek 60 százaléka, az iskolákban a tanulók 75 százaléka jelent meg – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Közleményükben hozzátették: a pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak. A tárca köszönetet mondott minden óvodai és iskolai dolgozónak a jelenléti nevelés, oktatás újraindításáért végzett „áldozatos munkájáért”.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A hétfői friss adatok szerint 2680 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 753 188 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 197 beteg, így az elhunytak száma 25 381 főre emelkedett. A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában adott interjúban elmondta, hogy az iskolák bezárása nehéz döntés volt, ahogy újraindítani is nehéz.

Ha azt akarjuk, hogy az élet újrainduljon, ahhoz most ezt a lépést meg kellett tenni

– mondta Orbán Viktor. Az alsó 4 osztályban nincsen osztálybontás. Ugyanakkor a szülőknek meg van a lehetőségük, hogy az igazgatókhoz forduljanak, hogyha a gyermeket mégsem akarják elengedni az iskolába – tette hozzá. Elmondta, hogy 24 gyermek van jelenleg kórházban, ketten pedig lélegezetőgépen a koronavírus miatt.

koronavírus Emmi
Kapcsolódó cikkek