Közélet

Drámai nemzetközi lemaradásban az uniós oltási program

Az unióban a száz főre jutó beadott vakcinadózisok száma 18, szemben az Angliában mért 55, vagy az Amerikában talált 50 adaggal per száz lakos.

Amíg a Covid-19 oltási programok rohamtempóban haladnak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, addig a 27 tagú Európai Unióban továbbra is akadozva halad a nyájimmunitás elérése a Statista elemzői szerint.

A szűkös vakcinakészlet mellett az AstraZeneca oltóanyaga körül kialakult bizonytalanság sem segíti az uniós átoltottság gyorsabb elérését. Az Our World in Data adatai szerint

az unióban a száz főre jutó beadott vakcinadózisok száma 18, szemben az Angliában mért 55, vagy az Amerikában talált 50 adaggal per száz lakos.

Fotó: Statista/Our World in Data

Miközben Európa-szerte a koronavírus-járvány harmadik hullámával küzdenek, az egyre több hivatalosan elfogadott oltóanyagnak köszönhetően az optimizmus szikrája kezd felcsillani a kontinensen – írják.

Kinyitottak az üzletek Magyarországon

Egy hónap kényszerpihenő után valamennyi üzlet fogadhat vevőket. Bár volt idő felkészülni a jogszabályok megjelenése óta, a bejelentés valamivel hamarabb jött, mint sokan várták.

 

Anglia Európa vakcina koronavírus Amerika
Kapcsolódó cikkek