Közélet

Eldőlt hol folytatja Michelisz Norbert

Újra bajnok lenne a 2019-es túraautó-világkupa győztese.

A Hyundai csapatában folytatja pályafutását a túraautó-világkupában (WTCR) Michelisz Norbert, a sorozat 2019-es győztese.

A 36 éves magyar versenyző szerződéshosszabbításáról közleményben számolt be hétfőn a WTCR, hozzátéve, hogy az olasz központú BCR istállónál a 2018-ban bajnok Gabriele Tarquini lesz a csapattársa, míg Jean-Karl Vernay és Luca Engstler szintén az új Hyundai Elantra N TCR volánja mögött áll rajthoz az idén.

Michelisz és Tarquini még a Hyundai i30 N TCR-rel nyert bajnoki címet a sorozatban, és a most bejelentett négy versenyző mindegyike részt vett az új, idén debütáló versenyautó fejlesztésében. Az Elantra az ugyanilyen nevű utcai modell alapjaira épült, és egy vadonatúj 2000 köbcentiméteres turbómotort kapott.

Michelisz Norbert
Fotó: AFP

Tavaly 1-es rajtszámmal indulhattam a bajnokságban, az elsődleges célom egyszerűen az, hogy ez a szám újra felkerüljön az autómra

– idézte a közlemény Micheliszt. A 2019-ben világkupagyőztes versenyző hozzátette, az elmúlt három évben felhalmozott rengeteg tudás birtokában, nagy erőfeszítéseket téve fejlesztették az idei versenyautót, amellyel – csapattársával, Tarquinivel közösen – nagyszerű csapatot alkotnak majd a mostani szezonban. A WTCR 2021-es idénye június 3–5-én kezdődik a Nürburgringen.

WTCR Michelisz Norbert versenyautó Hyundai
Kapcsolódó cikkek