Közélet

Folytatódhat a nyitás: több mint hárommillió embert sikerült beoltani

A miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy a beoltottak száma Magyarországon átlépte a hárommilliót.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy a beoltottak száma átlépte itthon a hárommillió főt.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/1117039448794348

A kormányfő korábban a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy „április 13-a lehet az a nap, amikor meghaladjuk a 3 millió oltással rendelkezők számát.”

Ha elérjük a 3,5 millió beoltottat, akkor jöhet a következő lépés, de ennek részleteiről pénteken fog beszélni a miniszterelnök.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor azt mondta,

május elejétől egy hét, tíz nap alatt újabb egymillió oltást adnak be, május közepére pedig a beoltottak száma eléri a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót.

Június elejére a nyolcmillió felnőtt korú magyar állampolgár közül – aki megkaphatja az oltást – képesek leszünk hétmilliót beoltani – mondta a kormányfő. Orbán Viktor hozzátette,

a nyitás minden lépése a beoltottak számától függ, de figyelni kell a járványügyi adatokra is.

A keddi friss adatok szerint 2837 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 728 078 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 980 főre emelkedett. 10 818 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 209-en vannak lélegeztetőgépen.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

koronavírus oltás
Kapcsolódó cikkek