Közélet

Kétezer alatt az új Covid-19 fertőzöttek száma

A magyar lakosság 24,2 százaléka már kapott oltást, szemben az uniós 12,7 százalékos átlaggal.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 432 313 fő, közülük 922 886 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavírus.gov.hu.

  • Az elmúlt 24 órában 1890 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 691 743 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 170 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 098 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 568 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 251 077 főre emelkedett.
  • Jelenleg 12 007 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1440-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltás a húsvéti ünnepek alatt is folyamatos volt. Magyarország Európában kiemelkedően teljesít, hazánk a második az uniós oltási ranglistán.

    Fotó: MTI/Máthé Zoltán

    A magyar lakosság 24,2 százaléka már kapott oltást, szemben az uniós 12,7 százalékos átlaggal.

    A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 85 százaléka már megkapta az oltást.

    Szombattól Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett már a szakrendelőket is bevonták az oltásba, a kijelölt 18 szakrendelőben ma is oltják a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat.

    A beoltottak száma rövidesen eléri a 2,5 milliót, ezt követően a kormányrendelet értelmében megkezdődik a lépcsőzetes újraindítás.

    Regisztráció védőoltásra

    Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

     

    vakcina koronavírus oltás gyógyult elhunyt fertőzött
    Kapcsolódó cikkek