Közélet

Idő előtt zárták le a kézis utánpótlás-bajnokságokat

Meglepő döntést hozott a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai- és versenybizottsága.

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai- és versenybizottsága úgy döntött, minden bajnokságot befejezetté nyilvánít úgy, hogy nem kerülnek megállapításra helyezések – hívta fel a figyelmet a portálján az FTC.

A lejátszott mérkőzéseket nem törlik, azok a nyilvántartásokban elérhetők lesznek, a találkozókon kiszabott szankciók pedig érvényben maradnak.

Az MKSZ döntése szerint nem lesz feljutó és kieső sem az egyes bajnokságokban, és nem szerzett automatikusan jogot a 2021-2022. évi utánpótlás bajnokságok I-II. osztályába egy sportszervezet sem.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai- és versenybizottsága a 2020-2021. évi versenynaptárban 2021. május 22. és június 30. napja között tornarendezési időszakot jelöl meg, amelynek részletszabályozását későbbi határozatában teszi közzé.

A Faradi kitért arra is, hogy az FTC Kézilabda Akadémia lány csapatai közül serdülő és ifjúsági együttesük is hibátlan teljesítménnyel vezette a tabellát, a fiúknál pedig U16-os és ifjúsági csapatuk ugyancsak az élen állt, míg serdülőik a második helyen tanyáztak, amikor félbeszakították a bajnokságot.

kézilabda Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás
Kapcsolódó cikkek