Közélet

Már folyik a magyar VAR-szakemberek képzése

Az MLSZ elkötelezett a VAR őszi bevezetésében.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkötelezett abban, hogy ősszel bevezesse a videobíró (VAR) alkalmazását az OTP Bank Ligában – mondta Sipos Jenő.

Gőzerővel folyik a szakemberek képzése

– jelentette ki a szövetség szóvivője csütörtökön az M4 Sport híradójában. Hozzátette, ezt a folyamatot jelentősen hátráltatta a koronavírus-járvány.

A szóvivő a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság magyarországi mérkőzései kapcsán türelmet kért a szurkolóktól. Mint mondta,

kitartanak a rendezés mellett, az európai szövetségnek (UEFA) pedig jövő szerdáig kell jelezni, milyen feltételekkel tudják lebonyolítani a mérkőzéseket, így többek között azt is, mennyi szurkoló beengedése reális.

Fotó: Mladen ANTONOV / AFP

Folyamatos az egyeztetés a kormányzati szervekkel és a járványügyi szakemberekkel, így még egy kis türelmet kérünk a részletes szabályok kidolgozásáig

– fogalmazott Sipos.

Korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatón azt mondta:

a labdarúgó Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak,

és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot.

Sipos arról is beszélt, hogy a válogatott Németországban légióskodó játékosainak miért kell különböző időpontban elhagyni a nemzeti együttest. Kifejtette, Németországban tartományonként változik a szabályozás, ez a magyarázata, hogy például a mainzi Szalai Ádám mindhárom mérkőzésen a válogatottal lehetett, míg Gulácsi Péternek már az első után vissza kellett térnie klubjához.

MLSZ vár labdarúgás
Kapcsolódó cikkek