Közélet

Nézők előtt rendezik meg az Európa-bajnokságot

Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő négy mérkőzésen a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók.

Az idei Európa-bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezik meg – jelentette be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

Az UEFA erre vonatkozó közleményét a magyar szövetség (MLSZ) a honlapján ismertette pénteken, egyúttal arról számolt be:

Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő három csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

Fotó: Török Attila/NS

Nyolc rendező város már megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat.

Az UEFA közleményében kiemelte: köszönetét fejezi ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, amelyek szorosan együttműködnek az UEFA-val a szurkolók biztonságos visszatérése érdekében. Az európai szövetség az egészségügyi világszervezettel, a WHO-val is együttműködik annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a COVID-19 világjárvány jelentette kockázatokat – írja az MLSZ.

Budapest leadta rendezési elképzeléseit a nyári foci-Eb-re

Mind a 12 házigazda város beadta rendezési elképzeléseit a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

 

UEFA Európa-bajnokság labdarúgás
Kapcsolódó cikkek