Közélet

Szabadnap jár a fővárosi cégek munkatársainak, ha beoltatják magukat

Február óta kampányolnak a fővárosban, hogy mindenki regisztráljon az oltásra.

„A fővárosi cégeknél szabadnapot kapnak azok, akik felvették az oltást” – írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon. A főpolgármester hozzátette, február óta plakátokkal buzdítják a budapestieket, hogy regisztráljanak az oltásra.

Fotó: VG / Kallus György

Arra kértem a budapesti cégek vezetőit, hogy adjanak szabadnapot annak a munkavállalónak, aki felvette az oltást, hogy így is motiváljuk a fővárosi dolgozókat

– írta.

A Erste Banknál is extra szabadnapot kaphat az a munkavállaló, aki beoltatja magát. A home office-ban lévők egy, a bejárós munkatársak két szabadnapot is kapnak, a bónusznapot év végéig vagy folytatólagosan, 2022 januárjában lehet kivenni.

A legfrissebb adatok szerint 3 427 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 764 394 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 207 beteg, így az elhunytak száma 26 208 főre emelkedett.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

vakcina oltás
Kapcsolódó cikkek