Közélet

Tovább csökkent a kórházban ápoltak száma

Ismét kisebb lett a napi fertőzésszám, ugyanakkor a halálos áldozatok számában nem figyelhető meg számottevő csökkenés.

2328 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írják a hivatalos kormányzati tájékoztató honlapon.

Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. A halálos áldozatok számában nem figyelhető meg számottevő csökkenés, szombaton 212 magyar hunyt el koronavírusban.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent. Míg szombaton 6737 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 813-an voltak lélegeztetőgépen, addig vasárnap 6284 volt kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma már meghaladta a 4,4 milliót és 73 százalékuk már megkapta az oltást.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

járvány fertőzés kórházak vakcina koronavírus járvány koronavírus oltás lélegeztetőgép halálos áldozatok pandémia
Kapcsolódó cikkek