Közélet

Újabb csúcson a járvány terjedése, lezárják Indiát

Még március végén tartották a hindu tavaszünnepet, bő két héttel utána új csúcsra emelkedett az új Covid–19-fertőzöttek száma.

Még március végén tartották Indiában az egyik legfontosabb hindu ünnepet, a Holi fesztivált (tavaszünnep), amelyen a résztvevők hagyományosan színes porfestéket vagy színesre festett vizet szórnak egymásra, hogy szimbolikusan távol tartsák az ártó szellemeket. Bő két héttel az országos ünnep után Indiában újabb csúcsra emelkedett a népességarányosan regisztrált új Covid–19-fertőzöttek száma – adta hírül a Reuters.

Fotó: Shutterstock

Indiában még az idei év elején is többször járt tízezer alatt a napi új fertőzések száma, azonban áprilisban egyre súlyosabbá kezdett válni az ottani járványhelyzet.

A leggazdagabb államban, Mahárástrában regisztráltak minden negyedik új megbetegedést.

Ráadásul Mumbai boltjait és az üzleteit ellepték a vásárlók, akik az éjfélkor életbe lépő egy hónapos lezárásra spájzoltak be.

A távol-keleti országban az elmúlt 24 órában több mint 184 ezer új fertőzést regisztráltak,

ezzel új csúcsra erősödött a járvány terjedése az Our World in Data gyűjtése alapján. Ugyan a népességarányosan regisztrált új koronavírus fertőzések 7 napos mozgóátlaga még bőven az uniós vagy amerikai számok alatt van,

azonban a meghatározó ázsiai gazdaságokhoz mérten látványosan elkezdett erősödni a pandémia terjedése.

Hamarosan Indiában is olthatnak a Szputnyik V-vel

Az orvosi és farmakológiai szakemberekből álló bizottság engedélyezésre javasolta az oroszok által fejlesztett koronavírus elleni oltóanyagot.

 

koronavírus fertőzöttek lezárás Holi fesztivál India
Kapcsolódó cikkek