Közélet

Ausztria elfogadja a Sinopharmot

A WHO veszélyhelyzeti engedélye miatt változtatott álláspontján nyugati szomszédunk.

Változtatott álláspontján Ausztria, az ország mégis elfogadja a jövőben a Sinopharm oltását, köszönhetően a vakcina Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti engedélyének – írja az Origo.

Hétfőn még arról írtunk, hogy Ausztria nem fogadja el a keleti vakcinákat, vagyis csak az kaphat zöldkártyát, akit az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinával oltanak be.

Fotó: Ishara S. Kodikara / AFP

Az osztrák vendéglősök és fogadósok készen állnak a május 19-ei nyitásra

– jelentette ki Sebastian Kurz kancellár hétfőn. A kancellár elmondta, hogy Ausztria-szerte csökken a koronavírusos új megbetegedések száma, és ezzel párhuzamosan növekszik a beoltottaké. „E két örvendetes tény megerősíti a kormány korábbi döntését, miszerint szerdán az összes tartományban biztonsággal kinyithatnak az éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények” – tette hozzá.

„A lemondások, korlátozások és veszteségek hosszú és embert próbáló időszaka után végre pozitívan tekinthetünk előre,

és az oltások előrehaladásával a nyár folyamán fokozatosan leépíthetjük a még meglévő óvintézkedéseket” – fogalmazott a kancellár.

Ausztriában szombat éjféltől feloldják az éjszakai kijárási korlátozást

Szigorú feltételek mellett ugyan, de kinyitnak a hónapok óta zárva tartó éttermek külső és belső terei, a hotelek, és látogathatók lesznek a kulturális és sportrendezvények is.

Ausztriában az elmúlt napokban látványosan javultak a járványügyi mutatók, mind az új megbetegedések, mind a kórházban, illetve intenzív osztályokon ápoltak száma csökkenő tendenciát mutat.

Covid-vakcina Covid-járvány oltás SinoPharm védettségi igazolás utazás Ausztria
Kapcsolódó cikkek