Közélet

Eredményalapú kórházfinanszírozás kellene – podcast

A járvány alatt nem kellett azzal foglalkoznia a kórházaknak, hogy mennyit költenek betegellátásra, mondta Ficzere Andrea.

 

Fotó: VG

A Magyar Kórházszövetség elnöke ugyanakkor kiemelte, hogy sok helyen falakat kellett bontani, betegutakat kellett átszervezni, így olyan infrastruktúrát alakítottak ki, melyek hosszú távon is fennmaradhatnak. Ficzere szerint, szerencsés lenne, ha a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a minőséget és az eredményességet finanszírozná.

A podcast a lejátszóra kattintva indítható.

Érdemes meghallgatnia a VGPodcast más témákban készült adásait is. Ezeket itt éri el:

Csikorgó abroncsok helyett telefontükrözés

Hol vannak már az autómániás fiatalok, akik a lóerők, és nyomatékadatok bűvöletében éltek? Hová lettek a nagy klasszikus, V8-as motorok? Bár a metál fényezés még most is szépen csillog, a telefonintegráció lett az egyik bűvös hívószó autóvásárláskor. Az autóipar-, és az autók átalakulásáról Nagy Bertalant, a Concorde Értékpapír privátbanki-üzletfejlesztési igazgatóját Andor Attila kérdezte.

Most megvalósíthatják álmaikat a gazdálkodók

A következő két évben 1500 milliárd forintnyi forrás jut az agrárium és az élelmiszeripar számára a vidékfejlesztési forrásokból. Megéri a kormánynak ide befektetni, minden fejlesztésre fordított forint közel másfél forintot hoz vissza – mondta a VG-nek adott interjújában Nagy István agrárminiszter.

 

NEAK Ficzere Andrea kórházszövetség videaton podcast
Kapcsolódó cikkek